Rezanci po kitajsko

Iskalnik

Rezanci po kitajsko

Ko ni idej za kosilo, pa tudi sveže zelenjave ne, ki bi jo lahko porabila, pride prav tudi kaka zaloga kitajskih jedi.

Za tole ekspresno hitro jed potrebujemo:
Žlica masla
1 čebula ali por
200 g zmrznjene zelenjave (najboljše kitajske mešanice)
300 g piščančjega ali puranjega mesa
kozarec kitajske omake (300 g)
300 g jajčnih testenin
50 g tempura testa ali moke
sol in začimbe po okusu

Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca in jih odcedimo. Zmrznjeno zelenjavo na hitro pokuhamo v vodi in odcedimo. Meso pa narežemo na manjše koščke. V voku na maslu prepražimo čebulo ali por, dodamo polovico mesa in pražimo 5 minut. Dodamo kuhano zelenjavo in po nekaj minutah praženja v vok stresemo še omako. Naša jed je po nekaj minutah pripravljena za uživanje.

Za boljši okus pa preostanek mesa posujte s tempura testom ali pa moko, če le tega nimate, ter ga 5 minut pecite na olju ali maslu. Meso stresite v vok k testeninam in postrezite.

NASVET 1: Če vas je strah, da meso od znotraj ne bo dovolj pečeno, ga lahko predhodno skuhate v vodi in šele nato posujete s tempura testom ali moko.
NASVET 2: Na isti način lahko naredite kitajske testenine z morskim pridihom, le da namesto mesa uporabite gambere ali rakce.
Kategorije: 
Recepti

Vaš komentar

Vaš elektronski naslov ne bo objavljen! Izpolnite vsa polja označena z*

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.