Nega dolgih, skodranih las - 2.del

Iskalnik

Nega dolgih, skodranih las - 2.del

V prejšnjem delu članka Nega dolgih, kodrastih las ste lahko brali o tem kako negovati dolge, skodrane lase pred, med in po umivanju las. Članek si lahko preberete tukaj. Tokrat pa bomo govorili o negi las poleti, pozimi, med nosečnostjo, po porodu in pri otrocih.
 
NEGA LAS V RAZLIČNIH SEZONAH
 
  • Konice las si postrizite spomladi in jeseni, če pa nimate težav s cepljenjem konic pa vsaj 1x letno, najbolje jeseni, da se konice obnavljajo.
  • Če ste ljubiteljica kopanja v bazenu, las ne namakajte v klorirani vodi. Raje jih spnite in jim prihranite mučenje.
  • Morska voda je, prav tako kot za preostale dele telesa, odlična tudi za lase. Manj odlična pa je kombinacija slane vode, sonca in vetra, kar je na morju pogost pojav. Če svojim lasem ne privoščite lomljenja in tanjšanja las, pa si kljub vsemu želite tretmaja z morsko vodo, vam priporočam, da se kljub vsemu v morju kopate s spetimi lasmi, vsaj dokler imate glavo nad vodo. Nekaj minut preden se namenite iz vode pa lase spustite in jih namakajte v morje. Poskušajte jih čim manj dvigovati iz vode. Najbolj primeren položaj za tovrstno početje je »plavanje mrtvaka«. Ko pa pridete iz vode pa lase takoj ovijte v brisačo. Priporočljivo je, da na morju ne spiramo soli iz telesa, kar pod določenimi pogoji velja tudi za lase. V kolikor las ne boste spirali, jih najverjetneje ne boste mogli niti počesati, zato jih spnite in po možnosti pokrijte s kakim klobukom, kapo ali šalom, dokler ste izpostavljeni soncu in vetru, nato pa posušite na zraku, ko boste v varnem objemu sobe ali brezvetrne sence. Če se vam to zdi misija nemogoče pa si lase takoj, ko pridete iz morja dobro sperite in posušite na zraku.
  • Tudi pozimi si lasje zaslužijo posebno nego. Ker centralna kurjava izsuši zrak, izsuši tudi našo kožo in lase, zato vlažilci ne bodo odveč v tem primeru.
  • Pred česanjem si pogosteje nanesite serum ali regenerator za vašo strukturo las, saj le ti lasem povrnejo nekaj vlage.
  • Mraz in veter nista prijatelja vaših las, posebej konic, zato jih zaščitite s kakšno kapo, šalom, če pa imate res dolge lase pa si jih lahko »pospravite« kar pod plašč ali bundo.
 
NEGA LAS PRI OTROCIH
  • Če želimo, da imajo naši otroci, lepe in sijoče lase, jih moramo negovati prav tako kot naše. Kljub vsemu pa se otroški lasje obnavljajo veliko hitreje, kot naši, zato jih ni potrebno negovati z dodatnimi serumi ali regeneratorji pred in po pranju las.
  • Otroci imajo drugačno strukturo las kot odrasli. Le ta je običajno tanjša od naše, zato uporabljajte le šampone in balzame namenjene otrokom
  • Ker so otroci toliko bolj občutljivi na cukanje med česanjem, je balzam nujno sredstvo pri pranju otroških las. Če boste lase razčesali medtem, ko se bo otrok še igral v kaki banji, pa bo najverjetneje to opravilo minilo z manj kričanja in joka.
 
NEGA LAS MED NOSEČNOSTJO IN PO PORODU
 
  • Med nosečnostjo se običajno nobena ženska ne pritožuje nad svojimi lasmi. Lasje zaradi hormonov takrat postanejo sijoči in voljni. Ne obremenjujte se z lasmi takrat in uživajte v vsej lepoti, ki jo takrat premore vaše telo.
  • Ker med nosečnostjo lasje ne izpadajo oz. izpadajo le minimalno, boste kak teden ali dva po porodu začele opažati pospešeno izpadanje las. To je čisto normalno in ni razloga za preplah. Ker 9 mesecev, kolikor je trajala nosečnost, lasje skoraj niso izpadali, jih mora v nekaj tednih po porodu odpasti toliko več. Običajno se izpadanje umiri po 4. do 6. mesecih po porodu. Lase v tem času negujte kot običajno.

Želim Vam čim manj preglavic z vašimi lasmi in naj ne drži pravilo, da si vsaka ženska želi drugačne lase: tista z ravnimi, kodraste in tista s kodrastimi, ravne.
Kategorije: 
Splošno

Vaš komentar

Vaš elektronski naslov ne bo objavljen! Izpolnite vsa polja označena z*

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.