Korenčkova kremna juha ali kašica

Iskalnik

Korenčkova kremna juha ali kašica

Tale juhica je odlična gosta jed za mala in velika usta. Nastala je zaradi večje količine korenja, ki smo ga imeli v shrambi na zalogi. Dojenček jo bo zagotovo vzljubil saj je sladka kljub temu, da je narejena zgolj iz zelenjave.

Za lonec korenčkove juhe potrebujemo:
6 velikih rdečih korenov
1 manjšo bučko
1 velik (rdeč) krompir
1 (rdeča) čebula
2 stroka česna
1,5 l vode ali zelenjavne jušne osnove
Žlica (kokosovega) masla
sol in začimbe po okusu

Koren narežite na kolobarje, bučko in krompir na manjše kocke. Čebulo nasekljajte in jo skupaj s strtim česnom na hitro prepražite na maslu. Dodajte zelenjavo, ki jo začinite s soljo in začimbami po okusu, premešajte  in pustite minutko, da se na hitro prepraži, nato zelenjavo prelijte z vrelo vodo. Vode naj bo samo toliko, da prekrije vso zelenjavo. Lonec pokrijte in na zmernem ognju kuhajte 20-30 minut.
 
 
Ko je zelenjava kuhana, vsebino spasirajte s paličnim sekljalnikom. Če se vam juha zdi pregosta, po želji dodajte malo vode in vse skupaj kuhajte še 5 minut.

Odlična juhica je tako gotova. Dojenčku jo ponudite ohlajeno, možu pa zraven lahko ponudite jušne kroglice ali pražene koščke kruha.

NASVET: Juha bo bolj zdrava, če je ne boste začinili s soljo in začimbami, kljub vsemu pa bo zelo okusna, saj ji da okus pražen česen in sladki koren.
 
Kategorije: 
Recepti

Vaš komentar

Vaš elektronski naslov ne bo objavljen! Izpolnite vsa polja označena z*

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.