Kontracepcija pod krinko - 2. del

Iskalnik

Kontracepcija pod krinko - 2. del

V članku Kontracepcija pod krinko - 1.del ste lahko brali o tem, kako sem v dobri veri začela jemati kontracepcijske tablete in kako sem v dobri veri, da ne počnem nič slabega le te jemala še naprej. V tem delu pa boste prebrali, kako sem prišla do spoznanja, da kontracepcijske tabletke škodujejo mojemu telesu in duhu.
 
 
Minilo je še nekaj let odkar sem se v »dobri veri«, da jemanje kontracepcijskih tabletk ni nič slabega, odločila, da bom le te še naprej dnevno vnašala v svoje telo. Nato sem spoznala fanta, ki je moje življenje postavil na glavo. Ta fant je danes moj mož. Skupaj sva začela odkrivati globlji pomen najinih teles. Z njim sem šla na svoje prve duhovne vaje in se tam trdno odločila, da svoje življenje spremenim na bolje. Ena izmed odločitev je bila tudi, da svoje telo očistim vseh strupov (beri kemijskih substanc), od kontracepcijskih do protibolečinskih tablet. Odločitev v meni je bila močna, vendar je bila pot vse prej kot lahka.

Prvi mesec, ko tabletk nisem več jemala so se mi po telesu pojavili grozni mozolji. Bila sem kot bi me popikal roj komarjev. Moj hrbet je bil prekrit s pikicami, ki so srbele in na videz niso bile prav nič privlačne. Moja koža je postala mastna in lasje so izgubili ves sijaj. Moja telesna teža pa je v enem samem mesecu narasla za 3 kilograme. V skupaj 6 mesecih, ko se je moje telo čistilo od tablet, sem pridobila 8 kilogramov. Ja sliši se ogromno, vendar imam to srečo, da sem precej visokorasla in se nekaj dodatnih kilogramov ne pozna prav dosti, sicer pa mi tako ali tako vsi udarijo na stegna in rit, kjer se jih da tudi lepo prikriti. Moja nova telesna teža je bila tista realna, ki bi jo kot mlada ženska imela ves čas, če kontracepcijskih tablet ne bi jemala. Leta, ko sem jih jemala, sem imela namreč »idealno« postavo. Tako, kot jo vidiš v modnih revijah, ploski zgornji del, dolge noge, ozek pas, ter idealno rit in boke. Idealno seveda glede na splošno mnenje, ki ga sporočajo naši mediji. Težko sem se sprijaznila, da je bila tista postava le utopija. Bila je umetno ustvarjena z umetnimi substancami, ki so moje telo zastrupljale iz dneva v dan. Ko sem svoje »novo« telo končno sprejela, sem naletela na novo težavo. Zaradi hormonskih sprememb, so se začele težave z napihnjenostjo, utrujenostjo in slabim počutjem, s katerimi se borim še danes. Vendar se v svoji koži počutim dobro, predvsem pa veliko bolj zdravo.
 
 
Glede na vse težave, ki so se mi pojavile, ker sem se odrekla kontracepcijskim tabletam, bi z lahkoto lahko obupala, vrgla puško v koruzo in jih ponovno začela jemati. Verjemite mi, bilo bi veliko lažje, kot pa iz dneva v dan se spopadati s težavami, ki so jih le te pustile na mojem telesu zaradi dolgoletnega jemanja. Lahko bi si tudi očitala, ker sem bila tako naivna, da sem zaupala zdravnikom, da vedo kaj je dobro za moje telo ali pa ker se že prej nisem pozanimala, kaj vnašam v svoje telo. Vendar po toči zvoniti je prepozno. Pomembno je iti naprej in iz izkušnje potegniti kar se da največ. Jaz sem se naučila prisluhniti svojemu telesu, se soočiti z bolečinami ob menstruaciji in težavami, ki so jih prinesle hormonske spremembe. Nič ni bolj izpolnjujočega v življenju, kot da si končno eno s svojim telesom. Razum in telo tako nista več dva pojma, ampak se naučita sožitja. Le ko popolnoma prisluhneš svojemu telesu, lahko tudi popolnoma svoje telo predaš, možu, otrokom,…

Nič ni bolj izpolnjujočega v življenju, kot da si končno eno s svojim telesom.


Dragi moji, naučite se prisluhniti svojemu telesu. Ne dopustite, da vas mišljenje splošne družbe posrka do te mere, da vam postane samoumevno nekaj, kar vašemu telesu ni. Vsem dekletom in ženam, ki bi svoje telo in cikluse rade bolj spoznale toplo priporočam tečaj »fertility care«. Vsem fantom in moškim, ki pa bi radi bolje razumeli svoja dekleta in žene, pa priporočam, da jih na tečaju spremljate in dobro prisluhnete. Zagotavljam vam, da boste presenečeni  ob dejstvu kaj vse niste vedeli in hkrati hvaležni, da svoje boljše polovice lahko bolj razumete.

Vaš komentar

Vaš elektronski naslov ne bo objavljen! Izpolnite vsa polja označena z*

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.