Hobotnica za male raziskovalce

Iskalnik

Hobotnica za male raziskovalce

Naša 8 mesečna deklica je pred časom prišla v obdobje raziskovanja. Zanima jo vse kar sveti, miglja, ropota, šumi ipd. Vse stvari, ki ji pridejo pod roke skrbno preučuje s prefinjeno natančnostjo. Eno igračo lahko opazuje tudi po pol ure in več, jo obrača in vrti v vse smeri, ter si tu in tam zadovoljno zamrmra v brk. Najraje pa ima trakce vseh vrst in oblik. Samo da nekaj visi na dosegu njenih majcenih rok, že se ji zasvetijo očke. Nobene moje hlače s trakci niso varne pred njenimi rokami. Prav nič se ne bi čudila, če bi mi enkrat kar na lepem med potjo do kuhinje padle hlače z riti, ker v njih ni več zategovalnega traku. Da ne govorim kako naša raziskovalka s kirurško natančnostjo iz mojega puloverja le z dvema prstoma uspe potegniti štrlečo nitko. Še posebej zanimivi so ji vozli, zanke, ježki, gumbi, vseh oblik in struktur.

Ker je več kot očitno, da je naša pikica v obdobju, ko razvija svoje tipalne in motorične sposobnosti, sem ji želela dati igračo, ki bi ji pri tem malo bolj pomagala. V obilici igrač, ki smo jih dobili in kupili ji nobena ni ravno tako zanimiva, kot moje hlače s trakci ali puloverji z nitkami. Zato sem pomislila, da bi ji nekaj podobnega izdelala sama.

Moj mož mi je dal super idejo, da bi izdelala nekakšno hobotnico s trakci in tako je padla odločitev. Nekega deževnega dne, sva se z mojo pikico spravili na delo. Jaz sem na kup nosila različne trakce, ki sem jih našla v stanovanju, ona pa jih je preučevala, medtem, ko sem se jaz lotila dela.
Najprej sem potrebovala idejo kako hobotnici narediti glavo. V kolikor imate doma kako mehko  žogico lahko le to uporabite za glavo ali pa gobo za pranje avtomobila obrežete okroglo in jo ovijete v kako odpadno blago ali cunjo. Jaz doma nisem imela ne enega ne drugega, zato sem glavo naredila iz pesti riža in povijalne plenice.

Majhno tekstilno vrečico sem skoraj vso napolnila z rižem in jo dobro zavezala, da riž ne bi uhajal ven. Vzela sem eno povijalno plenico, ki mi je ni bilo škoda in preverila, da bo dovolj velika, da bom lahko vrečico riža ovila z njo.
 
 
Na povijalno plenico sem našila 2 gumba, ki sem ju ravno imela pri roki, za oči. Priporočam vam, da gumbe prišijete kar se da trdno, saj jih bo mali raziskovalec vlekel z usti in rokami. Če se bojite, da bi prišlo do nesreče in bi otrok gumb lahko pojedel, lahko namesto gumbov oči prišijete tudi samo z debelejšo nitjo ali pa jih narišete s flomastrom. Jaz sem tudi usta naredila tako, da sem na plenico našila malo debelejšo rdečo nit.

Ko je bil obraz hobotnice narejen, sem vanj zavila vrečico riža in z enim od tanjših trakov trdno zavezala našo glavo. Nato sem na isto mesto zavezala še kup drugih trakov, različnih struktur in oblik, na nekatere pa sem zavezala še nekaj večjih vozlov.



 









In tako je nastala naša raziskovalna hobotnica, ki je naši mali pikici prinesla že toliko veselja. Najraje grizlja njene oči, od trakov pa ji je najbolj všeč gumijast, ki je pravzaprav trak za nošenje prenosnega telefona, ki ima na koncu plastičen zatič in tanko zanko, ki jo lahko preučuje kolikor ji srce poželi in zraven še tu in tam zaropota. Prvi dan se je s hobotnico zamotila kar uro in pol in dragi moji, verjemite, da je ta čas za vsako mamico neprecenljiv.

Vaš komentar

Vaš elektronski naslov ne bo objavljen! Izpolnite vsa polja označena z*

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.