Dojenje v službenem času in nadomestilo

Iskalnik

Dojenje v službenem času in nadomestilo

Pred kratkim sem od znanke, ki dela na centru za socialno delo, dobila informacijo, da naj bi po novem poleg prostega časa za dojenje, med službenim časom mamice dobile še nadomestilo. Informacije sem preverila iz prve roke.

S 1.9.2014 zakon o starševskem varstvu in družinskih prejemkih uvaja novost na tem področju in sicer nadomestilo v času odmora za dojenja v višini 1/8 vrednosti minimalne plače po ZUTPG. Informacijo dobite na spletni strani ministrstva. Vendar POZOR, do nadomestila so mamice upravičene le do dopolnjenega 9. meseca starosti dojenčka.

Težko si predstavljam, da gre katera mamica v službo pred 9. mesecem, vendar glede na to, da je bilo potrebno sprejeti tako dopolnilo zakona, očitno tudi teh ne manjka. Za vse tiste mamice, ki pa nastopijo z delom kasneje, pa ta isti zakon omogoča nadomestilo prispevkov za socialno varnost od sorazmernega dela vrednosti minimalne plače brez nadomestila.
 
Kaj to pomeni…
 
Vsaka mamica do otrokovega dopolnjenega 18. meseca starosti, ima pravico med delovnim časom, eno uro izkoristiti za dojenje svojega otroka, na podlagi potrdila specialista pediatra. V to uro pa se ne šteje čas za malico oz. čas za odmor. Prav tako pa se doječa mamica z delodajalcem dogovori, kdaj med delovnim časom bi prosto uro želela izkoristiti.
 
 
Na primer, če je mamica zaposlena za polni delovni čas, 8 ur dnevno in njen malček še ni dopolnil 18 mesecev, ima pravico, da eno uro v času, ko bi sicer morala delati, izkoristi za dojenje. Torej, ta mamica dejansko ne bo delala 8 ur, temveč zgolj 7. V tistih 7. urah, pa ji kot običajno pripada tudi čas za malico in odmor (enako kot bi delala polni delovni čas).Kdaj med delovnim časom (pred, med ali na koncu delavnika) bo to uro koristila, pa se individualno dogovori z delodajalcem. Da bi to pravico lahko koristila, pa mora od otrokovega pediatra dobiti potrdilo, da še doji in ga predložiti delodajalcu.

Bistveno pa je, da delodajalec MORA sprejeti pravico do proste ure za dojenje. Seveda marsikateremu delodajalcu ne bo po godu, da boste delale manj, kot bi po pogodbi morale, vendar je zakon na vaši strani. V kolikor vas iz kakršnega koli razloga delodajalec zavrne, se obrnite na pristojni center za socialno delo, kjer vam bodo pojasnili, kako pravico kljub vsemu uveljavljate.
 
Konkreten izračun...

Čeprav imamo prav vse doječe mamice pravico, do tovrstnega koriščenja prostih ur, pa se jih veliko za to ne odloči, četudi delodajalec  morda ne bi imel nič proti. Naj pojasnim v čem je težava…

Od 9. pa vse do otrokovega 18. meseca, smo doječe mamice upravičene zgolj do nadomestila vseh prispevkov za socialno varnost od sorazmernega dela vrednosti minimalne plače brez nadomestila. To pomeni, da lahko od 8. ur, ko bi morale biti na delovnem mestu, delate dejansko 7 ur in ste za 7 ur tudi plačane. Se pravi, na svoj TRR boste prejele plačo le za 7 ur, kolikor boste na delovnem mestu. Za preostalo 1 uro, ko boste zaradi dojenja proste, ne dobite na vaš račun popolnoma ničesar. Kljub vsemu pa vam center za socialno delo, krije prispevke za socialno varnost, vendar za osnovo za izračun ne upošteva vaše dejanske plače po pogodbi, ki jo imate sklenjeno, ampak za osnovo vzame minimalno plačo, ki je določena za tisto leto. Poglejmo primer…

Če vaša bruto plača po pogodbi za poln delovnik (8 ur dnevno) znaša 1.500 EUR, vaša neto plača z enim otrokom in brez dodatnih olajšav, znaša 1.055,68 EUR. Preračun bruto-neto plače si lahko sami naredite na spletni strani Računovodja.com. Če koristite 1 uro za dojenje, na račun dobite nakazano le 87,5% vaše polne plače, kar v našem primeru znese 923,72 EUR. To pomeni, da ste mesečno zaradi dojenja ob 131,96 EUR.
 
 
Kljub vsemu pa imate plačane prispevke za socialno varnost. Ti vam koristijo zgolj na dolgi rok, za pokojnino ali pa za izračun naslednje porodniške. Vendar imate prispevke plačane le v sorazmernem deležu od minimalne plače… Poglejmo na našem primeru, kako si izračunate osnovo, na podlagi plačanih prispevkov za socialno varnost…

Vaša osnova, v kolikor bi delali polni delovnik znaša, 1.500 EUR bruto, kar neto znese 1.055,68 EUR. Polne prispevke imate plačane le za 87,5% plače, torej 923,72 EUR, preostalih 12,5% pa imate plačanih od minimalne plače, ki za leto 2014 znaša 789,15 EUR bruto, ta pod enakimi pogoji, kot sem jih že omenila znaša 592,92 EUR neto. Torej 12,5 % od neto minimalne plače znese 74,12 EUR. Osnova od katere imate plačane prispevke tako znaša 997,84 EUR (923,72 EUR + 74,12 EUR). V našem primeru ste zaradi ene ure dojenja na dan ob slabih 58 EUR mesečno od celotnega zneska, ki vam služi kot osnova za izračun pokojnine na dolgi rok ali porodniške v kolikor se vam bodo ti meseci s krajšim delovnim časom vanjo upoštevali.
 
 
Po enakem kopitu se izračuna tudi osnova v primeru, da želite izkoristiti pravico do krajšega delovnega časa. Tudi do tega imate mamice pravico vsaj do dopolnjenega 3. leta otroka. Tudi to informacijo lahko najdete na spletni strani ministrstva.

Iz vsega tega lahko čisto po kmečki logiki strnem, da nižjo kot imate plačo, bolj se vam splača izkoristiti krajši delovni čas ali čas za dojenje, saj manjša kot je razlika med minimalno plačo in vašo plačo, manjša bo tudi razlika med osnovami za izračun. Še najbolj se splača pravico do časa za dojenje ali pa pravico do krajšega delovnega časa izkoristiti tistim mamicam, ki imajo že tako ali tako minimalno plačo, obenem pa v roku enega leta načrtujejo prihod novega družinskega člana. Mamice s solidnimi plačami so tako v manj zavidljivem položaju, kljub vsemu pa nas naši sončki potrebujejo vse enako, ne glede na to kakšno plačo imamo, zato se splača premisliti in izkoristiti kakšno izmed teh pravic.

Vaš komentar

Vaš elektronski naslov ne bo objavljen! Izpolnite vsa polja označena z*

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.